Savonneries Bruxelloises

Gelegen in een oude industriële wijk van Brussel vervaardigt Savonneries Bruxelloises toiletzeep op
artisanale wijze sinds 1926. Het bedrijf werd gesticht en beheerd door drie opeenvolgende generaties van
de familie Nanson. In 1993 nam Vincent Laurencin de zaak over en kort hierna kwam zijn neef François Van de Velde hem bijstaan.

Savonneries Bruxelloises maakt kwaliteitszepen op aanvraag en heeft sinds 2010 ook haar eigen huismerk ‘Savonneries Bruxelloises’. Voor alle zepen geldt dat de SB zo ecologisch mogelijk te werk gaat. Sinds 2002 is men gestopt met het gebruiken van dierlijke vetten en gebruikt men enkel nog plantaardige oliën voor de zeepproducten.  Ook bij het mengen van de zeep worden alle resten hergebruikt. Savonneries Bruxelloises produceert geen afval, industriële vervuiling of verontreiniging via afvalwater. Papier, pallets en metaal worden gesorteerd en hergebruikt.
Het huismerk ‘Savonneries Bruxelloises’ is 100% Belgisch; van de productie tot de distributie, maar ook het ontwerp en productie van de verpakking. Voor dit laatste zorgen de artisanale drukkerij Handley in Overijse en de drukkerij Unit in Kontich. Savonneries Bruxelloises ondersteunt ook beschutte werkplaatsen. Het verpakken van zepen in dozen, vouwdoosjes,in papier of krimpfolie wordt toevertrouwd aan dergelijke bedrijven in de regio van Brussel.

Savonneries Bruxelloises is dan ook niets voor niets ‘Gebrevetterd Hofleverancier van België‘!